Friday, May 27, 2011

mula2 masuk SRIAAG

dah lame x update bloogg..hari nieyh nk cter pasal dulu2lah....yelah kita nikan dah besarlah KONONNYER padahal fikiran mcm budak kdg2 lg teruk drpd budak2 hahah...yelah kadg TERJADI ALIENs plak :P

ana masuk sriaag sbb ade sorg kwn tadika ana nieyh dye ajak ana masuk sriaag...name dye najia...ktorg panggil dye jia...dulu ana kwn baek dye drpd tadika amal lagi...waktu masuk sriaag,..ana byk x kenal org...serious...sampai skrg bile dyorg kata..dyorg 1 ammar mesti ana kata ana rse ana x penah kenal dyorg pown..hahhaha...antara kenangan yg ana rindu sgt waktu ana ngan jia gelak2 waktu tgah solat sbb ktorg nmpak tudung org dpn ktorg terjatuh..pastu kalau tudung tuh x jatuh mesti ktorg TOLLONG jatuhkan..hikhik..nakalkan ktorghahah..pastu ana ingat lagi waktu tuh najihah penolong 1 ammar kasi ana lukisan barbie..sampai skrg ana masih simpan lg lukisan tuh..hahah waktu tuh barbie mmg popular kan...kte dulu mmg kanak2 yg otaknye mmg bdk..kalau skrg otak budak2 tuh dah mcm org dewasa..hihih..tp ana mmg betul2 rindu dgn semua kenangan tuh...kalau ade alat masa lepas mcm cerita doraemon tuh pintu ke mana sahaja..mesti best...ade satu lagi cter waktu tuh adelah satubnt nieyh..ana x ingat sape tudung dye terbukak pastu semua banat duduk keliling dye (xdelah semua) sbb xnak kasi bnn tengok...hahaha..MISS ALL THE MEMORIES WITH YOU FRIENDS :)

Tuesday, March 8, 2011

HARI SELASA

Hai hari selasa best jumpa awak hahah...jom ana nk cerita pasal perkara yg ana lalui hari ni...hari ni eh...ermm...........ha! hari ni ada usrah dgn kak aqilah tapi kak qilah x dtg jadik ktorg masuklah kump. kak zainab dan kak aini bkn ainin....hahahahah jgn terasa ye ainin gurau saja.....waktu ktorg masuk kump. tuh akak tuh suruh cerita someting pasal isu2 semasa pastu suruh luahkan masalah ke...tapi x de satu manusia pun yg nk ckp...ktorg cuma tahu senyum2 kambing je hihihih...semua malu2...tapi sebenarnyer x tahu malu hahah...pastu bila semua senyap kenalah bg tazkirah...padan muka ktorg ntahlah semua yg  kena bagi tazkirah pulak tuh.. mula2 sorfina cakap pastu sambung org sebelah dan seterusnya...pastu dah lamer punya lamer asyik bertazkirah kitorg pon main..waktu last sekalilah yg ktorg maen game besz punya ( tapi xdelah best maner pun sbenarnya )hihih...tapi kalau korg nk tahu waktu main nilah baru semua muka x malu ...yelah dgr perkataan maen je...ape lagi happy lah hehehe.. :P 

okaylah habis bab 1
 

sekarang ana nk cerita pasal waktu ujian ict ermm.. waktu tu ana sgtlah takut...soalan dye bkn maen lg senang sgt...mcm kter budak spm...heheh xdelah gurau je...tapi soalan dye boleh tahan gak lah kesusahannyer....lepas dah habis ktorg baliklah kelas masuk jer kelas....waktu tuh cg. rozaina masuk...cg. marah sbb kelas kotor..pastu ktorg pon kenalah marah dgn cg. waktu tuh cg. ckplah cg. kecewa sgt dgn ktorg.. yelah masuk kelas je..kelas kotor pastu entahlah ktorg masuk lambat pastu x mintak maaf...alahai waktu cg. ckp tuh ana rasa mcm nk nangis je kesiann cikgu...sedih tengok cg. macam tuh yelah ktorg x hormat cg. entahlah cg. mcm nk nangis je waktu tu.. cian2...tapi ana tahan je rase nk menangis tu..kalau keluar org kata feeling sgt... almaklumlah saya nih sensitif sket bab2 sedih ni...cg. rozaina ana nk kp someting......SORRY CG. ROZAINA :( ktorg ni mmg jahat...sorry ye..SORRY..SORRY..kalau x ana bkk lagu sorry kang...xdelah gurau saja...tapi ana betul2 mintak maaf ye cg. rozaina...

HA!SEKARANG CERITA PASAL...CERITA yg..
last sekali cerita ana pasal waktu mkn tgh....ya allah ktorg bkn maen kenyang lagi tau lepas mkn lauk tgh tuh....yelah mcm mkn 2 sudu kecil nasik je...hihih..cerita dye camni, waktu tuh ktorg pegi ambik dulang dkt kantin blkg sbb kat kantin bnt dulang dah habes..pastu biler dah ambik tunggulah mknn...tunggu punya tunggu..tiba2 makcik kata nasi dah habes mak aiii sabar jelah....pastu pegi balik dkt bnn nk amik nasik tapi bnn ramai sgt pastu ktorg pulak mls nk tunggu jadik apa lagi ktorg pun patahlah balik dan..ambik ayam, sayur dan sambal .... ktorg mkn tujelah tadi....pastu apa lagi waktu mkn ktorg marah2lah makcik cakap mcm2...tuttt..tuttt....yelah kter lapar dpt mkn tu jew...sabar jelah!! 

yg tu sajalah yg ana nk cerita...hahah sori sbb borink okay bye2 :)

Tuesday, March 1, 2011

Kisah

ana ade satu kisah....ana kan jadi bendahari pastu satu hari ni...duit kelas dgn kertas yang tulis bayaran duit kelas tuh hilang....pastu ana cariklah pastu x jumpa2...jadik esok harinyer...ana gantilah duit tuh balek dan buat jadual bayaran duit kelas tu balek...lepas dah buat dgn susah payahnyer...ana pon ceklah lg sekali kt beg ana tengok2 kertas dgn duit kelas tuh ade dekat dalam buku tulis ana........waktu tuh ana gelak byk2 hahahah lwk tau tapi....naseb baek jumper tapi yg ana rase menyesal sbb x cari kertas tu elok2 kalau x...xyahlah ana buat kertas baru penatt je...hahaha itu jelah kisahnyer xdelah best pon tapi ana cuma nak kongsi je... :)

Saturday, February 19, 2011

3H

Ana ade 2 org kwn....dyorg tu ialah H1 & H3....name dyorg Hanna Yasmin & Nurul Hafizah....ktorg punyer namer kump. jadi 3h sbb namer ktorg ade H mcm Hanna & Hafizah yg akhir sekali namer ana....biasenyer org x tahu namer  belakang ana sbb selalu panggil Khadijah....tp namer ana pon ade H ....Hanani...hahaha sbb tulah ana selalu perasan kalaw ade org kate HANNA NIEYH.. hihih :P....akhir sekali Hanna dgn Pjah ana nk mintak maaf kalaw ade buat korg tesinggung ke sori eh :)...LUV  YOU TWO Hanna and Hafizah <3





 Mereka :)





Friday, February 18, 2011

MEMORIES OF SRIAAG 2010

Alah! nape korg xde.....ana rinduu sgt kat korg rindu pd korg semue....yg sebaek dan seceria korg...rinduulah....ingatlagi waktu hari last tuh semue nanges...hahah kalaw dipikirkan balek perkare tu sgt lawak tp kenangannye x dpt dilupakan....I MISS U SO MUCH SRIAAG <3  and RINDU AlienS :)